Termeni si conditii Guar.ro

(utilizare site, lansare/anulare comenzi, achiziţie bunuri /servicii)

1.ACCESUL LA SITE-UL LA GUAR.RO

Vanzator – PASTEL TOP DESIGN SRL , persoană juridică de naţionalitate română, cu sediul social în Constanţa, Str. Salciilor, Nr.4, jud. Constanţa, înregistrată în Registrul Comerţului sub nr. J13/207/2019, având codul unic de înregistrare 40429258; Vanzatorul va putea fi denumit în prezentul document şi GUAR.

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica ce isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana fizica / persoana juridica ce are sau obtine acces la informaţiile dispozibile pe Site, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre GUAR (electronic, telefonic etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre GUAR si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

GUAR –marca sub care Vanzatorul comercializeaza Bunurile şi Serviciile pe site:

Cont – sectiunea din Site, formata dintr-o adresa de e-mail si o parola, care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri etc.).

Site – domeniul www.guar.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic reprezentând rezultatul comunicarii dintre Vanzator si Cumparator, prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate Cumparatorului de catre Vanzator, ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial şi în anumite condiţii, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Contract – reprezinta contractul incheiat la distanta intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si inclusiv la momentul incheierii contractului, unul sau mai multe mijloace de comunicare la distanta.

Contractul va include:

  • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; în mod expres, Contractul va include (fără însă a se limita la acestea) clauzele consolidate într-un singur document disponibil pe site sub denumirea de “Termeni şi Condiţii”;
  • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorului de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie comunicata Cumparatorului prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului în legătură cu Comanda;
  • informatiile legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
  • informatiile legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

Conţinut – orice informaţie scrisă şi/sau element figurativ/grafic şi/sau înregistrare audio / video existente pe Site;

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor puse la dispoziţie de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Cumparator vis-à-vis de un produs. Acesta se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna evaluarii (Review) scrise de Cumparator asupra unui produs sau serviciu.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit produs, sau o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

Review/Feedback Client – o evaluare scrisa de Cumpărătorul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a se exprima daca produsul şi/sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator şi dacă este corespunzător scopului urmărit de Cumpărător.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre GUAR Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

Utilizator – orice persoană care accesează informaţiile disponibile pe Site fără a avea creat un Cont.

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a face modificari in cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. În cazul modificării cantitatatii de Bunuri si/sau Servicii din Comanda, Vanzatorul va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului odată cu efectuarea Comenzii si va returna suma achitata in contul indicat de Cumpărător sau, în absenţa indicării, prin mandat postal.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin orice mijloc, a notificarii de expediere a Comenzii prin Poşta Română sau printr-o firma de curierat.

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Pentru motive justificate GUAR isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca, in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel GUAR. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa _________________, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor aratate mai sus.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “CONTACT” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite după cum consideră de cuviinţă, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3 In cazul unui trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, GUAR isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

3.4. GUAR poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.6. In conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor electronice afisat pe site, include Taxa de timbru verde. Pentru aparatura care suporta taxa de timbru, taxa apare pe factura sub denumirea de „Taxa eco produse electrice”, respectand, astfel, Directiva Europeana EC/96/2002 si O.G. nr. 5/2015.

3.7. In cazul platilor online, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului Cumpărătorului, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

3.8. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.9. Dupa 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Cumparatorului i se poate solicita inscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Cumparator in Cont. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii prin detalierea cat mai buna a caracteristicilor Bunurilor.

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5.1. Continutul informaţional existent pe Site, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a GUAR, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect.

5.2. Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui element din Continut in orice alt context decat cel original intentionat de GUAR, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de proprietate intelectuală al GUAR asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al GUAR.

5.3. Orice element din Continut la care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentelor prevederi (“Termeni şi Condiţii”), in cazul in care Continutul nu este deja insotit de un acord de utilizare emis de GUAR în mod expres; orice utilizare de către Utilizator/Client/Cumpărător va avea loc făra nicio garantie implicită sau expresă din partea GUAR cu referire la acel Continut.

5.4. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale si numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile acestor Termeni şi Condiţii.

5.5.  Niciun Continut transmis catre Utilizator / Client / Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea GUAR si/sau al angajatului/prepusului GUAR care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.6. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres în Termeni şi Condiţii sau în acordul separat de utilizare emis de GUAR, după caz.

6. COMANDA

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi ori rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul confirmă ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si corespund realităţii la data plasarii Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:
6.4.1. neacceptarea tranzactiei de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, in cazul platii online;

6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de GUAR, in cazul platii online;
6.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt în termen de ________ zile de la data primirii Comenzii si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maximum 30 (treizeci) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt.

6.6. Orice comanda va fi considerata plasata in momentul completarii formularului de comanda de pe site.

6.7. Anularea de catre client a unei comenzi deja plasate se poate face prin notificare scrisa pe adresa de mail: ___________________ in maximum 12 de ore de la plasarea comenzii si numai in cazul in care comanda n-a fost deja executata / nu este in curs de livrare.

6.8. In cazul in care, Comanda a fost deja achitata iar Clientul o anuleaza cu acordul Vânzătorului dupa termenul mentionat mai sus, Vânzătorul va returna Clientului contravaloarea comenzii, mai putin comisionul bancar, in termen de 30 de zile de la receptionarea solicitarii scrise a Clientului de anulare a Comenzii.

6.9.  Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a îşi alege clientii si de a anula o anumita comanda in termen de o zi lucratoare de la primirea comenzii. După expirarea termenului de o zi lucrătoare, comanda se consideră acceptată de Vânzător numai cu condiţia primirii unui mesaj de confirmare (SMS, e-mail).

7.1. Clientul/Cumparatorul poate solicita retragerea din Contract in termen de 14 zile calendaristice de la data la care acesta intra in posesia fizica a produsului/ produselor achizitionat/e. Notificarea se face exclusiv in scris prin trimiterea unui email, de pe adresa electronica pe care clientul a inregistrat-o in sistem, pe adresa ____________. Clientul are obligatia de a returna produsul/produsele achizitionat/e, în ambalajul original şi fără urme de utilizare ori deteriorare, inclusiv eventualele cadouri care au insotit comanda sa, in termen de cel mult 14 zile calendaristice de la data notificarii Vanzatorului despre retragerea sa din contract.

7.2. Clientul va suporta costurile directe legate de returnarea produselor si este responsabil pentru diminuarea valorii produsului/ produselor rezultata din manipularea necorespunzatoare a acestora.

7.3. Vanzatorulva rambursa suma incasata de la Cumparator in termen de 30 de zile calendaristice de la data primirii produsului/ produselor de la acesta. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza: (i) pentru Comenzile achitate cu card online: prin restituire in contul din care a fost efectuata plata; (ii) pentru Comenzile achitate ramburs: în contul indicat în scris de Cumpărător sau prin mandat poştal, pe cheltuiala Cumpărătorului.

8.1. Cumpărătorul nu are dreptul de retragere din Contract cu privire la următoarele:

(i) contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului;

(ii) furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;

(iii) furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
(iv) furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;

(v) furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

8.2. Nu se accepta pentru returnare produsele desigilate, testate sau incercate, produse care prezinta modificari fizice, lipsuri cantitative, lovituri, ciobituri, zgarieturi, socuri, etc.

9.1. Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

9.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

9.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui Site-ului, se oferă Vanzatorului acces la acestea, dreptul de a le utiliza utiliza si stoca.

10.1. Informarile (Newsletters) GUAR pot fi transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de GUAR. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

10.2. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea acestor informari. Optiunea exprimată în acest sens de catre Client poate fi modificata in orice moment, prin accesarea datelor Contului şi revizuirea lor.

10.3. Renuntarea la primirea informarilor de catre Client sau Cumparator se poate face in orice moment folosind legatura special destinata din cadrul oricarei informari (Newsletter).

10.4. Renuntarea la primirea informarilor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru clauzele din Termeni şi Condiţii.

11.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.guar.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

11.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

11.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de GUAR, cu exceptia Bunurilor si/sau Serviciilor vandute de partenerii GUAR, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

11.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

11.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de GUAR, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

11.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, Clientul va informa Vânzătorul cu privire la această împrejurare pe adresa de mail: contact@guar.ro .

12.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile prin Poşta Română, prin in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator sau in showroom-ul GUAR, conform optiunii Clientului.

12.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

12.3. Livrarea produselor se face in maximum 10 zile lucratoare de la confirmarea comenzii.

12.4. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

12.5. Cumparatorii pot solicita clarificari cu privire la situatia comenzii la numarul de telefon 0721803698

13.1. Toate Bunurile comercializate de catre GUAR beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

13.2. In cazul Bunurilor vandute si livrate de GUAR, certificatele de garantie (după caz) sunt emise direct de catre producător.

13.3. In conformitate cu normele legale in vigoare, GUAR garanteaza ca produsele comercializate corespund normei de produs, certificatului de calitate al furnizorului extern si standardelor de electrosecuritate.

13.4. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent Bunului din Comanda, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau de pe www.guar.ro, va detine o evidenta a certificatelor de garantie emise de GUAR, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
13.5. Cumparatorul are obligatia de a prezenta certificatul de garantie, precum si factura de cumparare atunci cand solicita reparatii in perioada de garantie. Garantia nu se extinde asupra accesoriilor, consumabilelor, precum si asupra tuturor subansamblelor casabile ce intra in componenta aparatelor achizitionate.

13.6. Pentru a beneficia de garantie, Cumparatorul are obligatia de a respecta instructiunile de utilizare atasate si de a nu permite interventia asupra produsului unor persoane neautorizate.

13.7. Service-ul se acorda la sediul GUAR, fiind obligatorie prezentarea certificatului de garantie. Contravaloarea transportului Bunurilor aduse spre a fi reparate în garanţie este suportată de Cumpărător.

14. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului, in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea ori pierderea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare.

Inscrierea de evaluari (Review), Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si “Review”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest informaţiile astfel primite.

Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii unui Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

– sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

– sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play etc);

– sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator ori pe Vânzător;”

– sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi inscrisa in sectiunea “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si orice Review va fi inscris in sectiunea “Review”;

– sa se asigure ca informatiile introduse sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel drepturile de orice fel ale terţilor;

– sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire la alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii similare;

– sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date cu caracter personal (detalii de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, cod numeric personal etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

– sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi comerciala similară cu a Vanzatorului;

– sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri /Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;

– sa nu utilizeze evaluarea (Review-ul)/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul; in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile si Rating-urile corespunzatoare lor vor influenta gradul de satisfactie (Rating) general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duc la o crestere a gradului de satisfactie (Rating) general, iar un Review insotit de un Rating mic duc la o scadere a gradului de satisfactie general.

Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii ce inscriu evaluari (Review) la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli :

– fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie evaluarea, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;

– fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, a orientarii sexuale sau politice;
– fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane (nume, imagini, voci etc);
– fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala similară cu a Vanzatorului.

Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut va fi examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termenii si Conditiile Site-ului.

Textele, fotografiile, înregistrările audio sau videoclipurile care nu se conformează Termenilor şi Condiţiilor vor fi eliminate din Site de catre Vanzator.

In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenilor si Conditiilor, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri /Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunile “Intrebari si raspunsuri ale clientilor” si “Review”.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii pot suna la 0721 803 698

17.1. GUAR este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul _______.

17.2. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, GUAR are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizează Clienţii / Cumpărătorii.

17.3. Scopul colectarii datelor este: informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor, informarea Cumparatorilor privind evolutia si starea Comenzilor, evaluarea Bunurilor si Serviciilor oferite şi a activitatii comerciale, promovarea Bunurilor si Serviciilor, marketing, publicitate, media, administrativ, dezvoltare, cercetare de piata, statistica, urmarire si monitorizare a vanzarilor si a comportamentului Clientului/Cumparatorului.

17.4. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de Comanda, Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a GUAR, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub numarul ____________.

17.5. Prin citirea Termenilor şi Condiţiilor Cumpărătorul / Clientul a luat la cunostinta faptul ca îi sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

17.6. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa Vânzătorului, Clientul / Cumpărătorul îşi poate exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa i se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate.

17.7. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa Vânzătorului, Clientul / Cumpărătorul îşi poate exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:
(i) rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte; (ii) transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date; (iii) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

17.10. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate autoritatilor statului in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

18.1. Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

18.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti anularea Comenzii / incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vânzător si Utilizatori / Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Constanţa.

Back to Top
Shopping Cart
Close

Nu este nici un produs în coș.